Det är dags att börja skriva igen efter tre månaders paus. Förhoppningsvis ska jag ha tid att få lite mer skrivet nu under våren. Som en fortsättning på tidigare teman kommer det mesta att handla om metaetik och metafilosofi (och därför också om min nya käpphäst – metametaetik) samt en del om mer samtida frågor. Jag har också tagit mig friheten att läsa igenom flera av mina äldre inlägg och förbättra diverse formuleringar, så om någon nu är intresserad av att läsa dem så är de bättre än tidigare.

Emellertid har jag inget längre inlägg att presentera som min återkomst. Tänker nöja mig med en fråga istället. Under den senaste tiden har jag kommit att intressera mig en hel del för den moderat rationalistiska, och därför inte ens vidare naturalistiskt lagda, strömning som sedan 90-talet utvecklats i anglofon epistemologi. Jag tänker då framförallt på författare som Laurence BonJour, vars A Defense of Pure Reason övertygat mig om möjligheten till syntetisk kunskap a priori, eller George Bealer, vars syn på intuitioner som evidens – som alltid, med några modifikationer – slår mig som den rimligaste tolkningen i litteraturen av vad filosofer gör när de appellerar till sådana.

Nu till frågan: Bealer refererar i flera av sina texter – se exempelvis A Theory of the A Priori – till en kommande bok som ska (skulle?) gå under titeln Philosophical Limits of Science. Dessa texter skrevs dock för ett tiotal år sedan och ingenting verkar ha hänt sedan dess: varken Google, bokförsäljare eller biblioteksdatabaser har några uppgifter om att Bealer ska ha skrivit en monograf sedan 80-talet. Eftersom det gick så bra senast jag frågade internet om hjälp med att leta litteratur undrar jag då: vet någon vad som har hänt med detta projekt?